Agenția spune că produsele nu respectă standardele de siguranță publică

„A fost cu adevărat surprinzător și interesant să găsim efecte diferite ale receptorului de transferină în diferite tipuri de celule T”, a spus co-autorul Kelsey Voss, PhD, într-un comunicat de presă.

„Dacă încercați să vizați o boală autoimună prin afectarea funcției celulelor T, doriți să inhibați celulele T inflamatorii, dar să nu afectați celulele T de reglementare. Exact asta a făcut țintirea receptorului de transferină”, a adăugat Voss.

Studiul de la Universitatea din Virginia de Vest a descoperit că operația de bypass coronarian a avut un rezultat general mai bun pentru persoanele cu blocaje multiple decât procedurile de stentare.

Boala coronariană (CAD) rezultă din ateroscleroză sau întărirea arterelor care se află pe suprafața inimii. Ateroscleroza apare atunci când pe pereții interiori ai arterelor se formează plăci sau depozite de grăsime. Pe măsură ce acumularea crește, poate provoca o reducere a fluxului de sânge către mușchiul inimii.

Tratamentele pentru CAD pot include plasarea tuburilor din plasă de sârmă numite stenturi în arterele blocate. Această procedură are un risc relativ scăzut, deoarece nu este o intervenție chirurgicală majoră. În schimb, bypass-ul arterei coronare (CABG) necesită o incizie pe piept, astfel încât chirurgul să poată folosi vase sănătoase din alte zone ale corpului pentru a redirecționa sau ocoli artera blocată din inimă.

Cardiologii decid ce procedură este adecvată pe baza mai multor factori. Unul dintre acești factori este dacă persoana cu CAD are blocaje multiple.

Acum, noi cercetări de la oamenii de știință de la Departamentul de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică de la Universitatea West Virginia au descoperit că operația de bypass coronarian poate fi alegerea mai bună pentru persoanele cu blocaje în mai multe artere.

Rezultatele anchetei – grefarea bypass arterială contemporană versus intervenția coronariană percutanată cu mai multe nave la 100.000 de beneficiari Medicare potriviți – au fost prezentate pe 22 ianuarie la reuniunea anuală a Societății Chirurgilor Toracici din San Diego.

Echipa multidisciplinară, inclusiv chirurgi cardiaci, cardiologi și cercetători de la Universitatea West Virginia, a analizat date de la peste 100.000 de persoane cu boală coronariană multivasală. Ei au inclus 51.000 de pacienți supuși unei intervenții chirurgicale CABG și 52.000 de pacienți supuși stentului.

Analiza lor a relevat o rată a mortalității spitalicească semnificativ mai scăzută pentru persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală CABG, comparativ cu cei care au avut proceduri de stentare. Echipa a descoperit, de asemenea, că intervenția chirurgicală CABG a fost asociată cu o reducere semnificativă a reinternărilor la spital de 30 de zile și trei ani pentru infarct miocardic.

Mai mult, persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală CABG au fost, de asemenea, semnificativ mai puțin probabil să necesite stentare suplimentară sau alte intervenții asupra arterelor coronare în timpul acelor trei ani. Echipa a constatat, de asemenea, că la trei ani după operație, cei care au suferit o intervenție chirurgicală CABG au avut o reducere de aproape 60% a mortalității, comparativ cu cei care au avut stenting.

Autorii studiului sugerează că persoanele cu blocaje de artere multiple care fac CABG sunt mai puțin susceptibile de a muri din cauza stării lor, sunt mai puțin predispuse să necesite o intervenție chirurgicală suplimentară și mai puțin predispuse la un atac de cord decât persoanele care aleg o procedură de stentare.

Într-un comunicat de presă , MD, MSc J. Hunter Mehaffey, de la Departamentul de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică de la Universitatea West Virginia, a spus:

„Descoperirile studiului nostru au fost foarte convingătoare. Mesajul singular pentru public este că tratamentul optim pentru boala coronariană multivasală – pentru a îmbunătăți nu numai supraviețuirea pe termen lung, ci și pentru a reduce riscul de complicații – este intervenția chirurgicală de bypass pe artere coronariene.

Supravegherea în timp real a semnalat o posibilă problemă de siguranță cu vaccinul bivalent Pfizer-BioNTech COVID-19.

Pe 13 ianuarie, FDA și CDC au anunțat că a apărut un posibil semnal de siguranță pentru amplificatorul Pfizer-BioNTech COVID de la CDC Vaccine Safety Datalink (VSD) – un sistem de supraveghere a vaccinurilor în timp real. Semnalul a identificat date statistice privind dacă persoanele cu vârsta de 65 de ani sau mai mult au avut mai multe șanse de a suferi un accident vascular cerebral ischemic în cele 21 de zile după vaccinare, comparativ cu zilele 22 până la 42 după primirea rapelului.

Accidentul vascular cerebral ischemic apare atunci când fluxul de sânge către creier este blocat parțial sau complet de un cheag de sânge sau altă obstrucție.

Potrivit anunțului, agențiile guvernamentale americane folosesc mai multe sisteme de monitorizare a siguranței pentru a detecta posibile semnale de siguranță pentru vaccinuri. Adesea, aceste sisteme observă semnale care ar putea fi datorate altor factori decât vaccinul în sine. Agențiile nu au identificat un semnal de siguranță pentru amplificatorul bivalent COVID-19 de la Moderna.

Agențiile spun că vor continua să evalueze date suplimentare din sistemele lor de monitorizare și își vor prezenta analizele la reuniunea anuală a Comitetului consultativ pentru vaccinuri și produse biologice aferente FDA de joi, 26 ianuarie.

CDC și FDA sugerează că este puțin probabil ca semnalul VSD să indice un risc real. Prin urmare, ei recomandă nicio modificare a practicii de vaccinare COVID în acest moment.

După vaccinarea de rapel bivalentă, Sistemul de raportare a evenimentelor adverse de vaccin (VAERS) a primit 5.542 de rapoarte de evenimente adverse în rândul persoanelor cu vârsta de 12 ani sau mai mult. Dintre acestea, 95,5% au fost negrave, iar 4,5% au fost evenimente grave. Evenimentele grave au inclus cinci cazuri de miocardită, patru relatări de pericardită și 20 de cazuri de boală COVID-19.

Datele VAERS indică, de asemenea, că în 2022, au existat 37 de raportări de accident vascular cerebral ischemic la adulții cu vârsta cuprinsă între 65 și 79 de ani și 24 la persoanele de 80 de ani și peste, după ce au primit vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID. Cu toate acestea, datele nu detaliază dacă vaccinurile primite au fost vaccinul de rapel bivalent sau seria primară.

Cu toate acestea, un raport CNN susține că din 550.000 de adulți în vârstă care au primit rapelul, urmărirea VSD a arătat că 130 de accidente vasculare cerebrale au suferit în decurs de trei săptămâni de la vaccinare.

Agenția spune că produsele nu respectă standardele de siguranță publică.

Pe 24 ianuarie, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a emis ordine de refuz de comercializare (MDO) pentru două produse de țigarete electronice cu aromă de mentol de la RJ Reynolds Vapor Company. Produsele incluse în MDO sunt Vuse Ciro Cartridge Menthol 1,5% și Vuse Vibe Tank Menthol 3,0%.

FDA spune că compania trebuie să înceteze comercializarea acestor produse sau ar putea risca măsuri de aplicare. În plus, agenția intenționează să se asigure că distribuitorii și comercianții cu amănuntul respectă comenzile.

Cu toate acestea, compania poate depune noi cereri pentru a aborda deficiențele produselor sale evidențiate în MDO.

Potrivit comunicatului de presă , după ce a examinat cererile de produse din tutun (PMTA) înainte de comercializare ale companiei, agenția a stabilit că cererile nu au furnizat suficiente dovezi pentru a demonstra că vânzarea produselor ar fi adecvată pentru protecția sănătății publice. Îndeplinirea acestei cerințe este standardul aplicabil impus de Legea din 2009 privind prevenirea fumatului în familie și controlul tutunului.

FDA afirmă că produsele de vaporizare fără aromă de tutun, cum ar fi produsele cu aromă de mentol, au fost asociate cu un risc crescut de utilizare de către tineri. În schimb, țigările electronice cu aromă de tutun nu prezintă același risc de utilizare în rândul tinerilor.

„Având în vedere aceste diferențe existente în ceea ce privește riscul pentru tineri”, afirmă agenția, „solicitanții trebuie să furnizeze dovezi solide pentru a demonstra că utilizarea produselor lor de țigări electronice cu aromă de mentol va promova o schimbare completă sau este probabil să reducă semnificativ utilizarea de țigări combustibile în fumători adulți dincolo de cele facilitate de produsele din țigări electronice cu aromă de tutun.”

În ciuda acestui ordin recent de respingere, FDA a revizuit și a autorizat comercializarea a 23 de produse și dispozitive de țigarete electronice cu aromă de tutun în SUA, inclusiv alte produse RJ Reynolds Vapor Company.

Un furnizor de software al Serviciului Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie a confirmat că a fost lovit de un atac ransomware.

Advanced, un furnizor important al NHS, a identificat atacul cibernetic pe 4 august. O săptămână mai târziu, compania a emis o declarație în care confirmă că a fost lovită de ransomware, relatează Cybernews .

„Advanced a experimentat o întrerupere a sistemelor noastre, pe care am stabilit-o că este rezultatul unui incident de securitate cibernetică cauzat de ransomware”, se arată în declarație. „Am luat imediat măsuri pentru a reduce orice risc suplimentar și am izolat toate mediile noastre de sănătate și îngrijire, unde a fost detectat incidentul.

Potrivit Cybernews, atacul cibernetic motivat de bani ar putea afecta milioane de pacienți care folosesc NHS.

NHS a declarat că lucrează cu Centrul Național de Securitate Cibernetică pentru a „înțelege pe deplin impactul” atacului și a încurajat publicul să folosească serviciile NHS ca de obicei.

Ransomware este un malware conceput pentru a cripta accesul unui utilizator sau al unei organizații la fișierele de pe computerul său. Atacatorul solicită apoi plata răscumpărării pentru cheia de decriptare.

Resurse:

1. Știri cibernetice. Serviciul public de asistență medicală din Marea Britanie lovit de ransomware .

2. Avansat. Rezumatul incidentului .

Noua metodă de filigranare ciber-fizică ar ajuta pacienții să recunoască medicamentele contrafăcute folosind un smartphone.

Software-ul dezvoltat de echipa de la Universitatea Purdue ar permite pacienților să verifice dacă medicamentul este legitim, făcând o fotografie a unui filigran atașat cu un smartphone, relatează Cybernews.

Pacienții pot verifica, de asemenea, regimul de dozare, frecvența și chiar informații suplimentare despre medicament.

Filigranul este imprimat pe o mătase fluorescentă unică și specializată prin colorant alimentar, care este aprobat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA). Fiecare filigran, care poate fi de până la 5×5 mm, este proiectat pentru a fi plasat pe pastile printr-un adeziv pe bază de zahăr.

Cercetătorii au aplicat tehnologia la o gamă largă de modele de smartphone-uri și s-au asigurat că va funcționa animale me gummies official cu diferite setări de calitate și iluminare a fotografiilor, relatează Cybernews.

Ei speră ca filigranele să poată fi aplicate mai întâi pe medicamentele de marcă înainte de a fi lansate într-o gamă mai largă de medicamente fără prescripție medicală și generice.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aproximativ 1% din toate medicamentele oferite pacienților din lumea dezvoltată sunt considerate a fi contrafăcute.

SHARE THE POST

Share on facebook
Facebook